Samen terug naar veerkracht & balans in jouw leven

Herken je dit?

✔ Het lukt je niet om écht te ontspannen

✔ Je voelt je vast zitten in een bepaalde emotie

✔ Je ervaart regelmatig spanning in je lichaam

✔ Je hebt vage klachten en voelt je niet meer in balans

✔ Je hoofd draait overuren, je piekert en bent onrustig

✔ Je voelt dat het tijd is voor verandering

Wat als je er alleen niet uit komt?

In het leven kunnen gebeurtenissen plaatsvinden die je flink onderuit halen, zoals (chronische) ziekte, het verlies van een dierbare, of een burn-out. Soms merk je zonder directe, bewuste aanleiding dat je al een tijdje niet lekker in je vel zit. Misschien ervaar je al een tijdje negatieve gevoelens, spanning, en heb je negatieve gedachten.

Op zulke momenten gebeurt er veel in je systeem. Je zenuwstelsel staat op scherp, en hoewel deze signalen waardevol zijn, zijn ze soms niet zo behulpzaam. Veel mensen hebben ook niet geleerd hoe ze deze gevoelens moeten reguleren, waardoor het gemakkelijker lijkt om door te gaan, ze weg te stoppen, of ze te negeren omdat ze overweldigend zijn en het lijkt alsof je het leven niet meer op een normale manier kunt oppakken.

Het is dan van groot belang voor je hele systeem dat er weer rust komt in je lichaam, zodat je langzaam kunt werken aan het herstellen van een evenwicht in je (veranderende) leven.

Ik zal jou ondersteunen & begeleiden zodat jij jouw leven vanuit liefde en ontspanning kunt leven

x
Lees verder
De meditatie oefeningen in de sessies zijn voor mij altijd iets om naar uit te kijken! Er is niemand die mij zo snel naar ontspanning kan krijgen als Laura dat doet. Na de sessies realiseer ik mij altijd weer hoe hard ik altijd aan het rennen ben in mijn dagelijks leven. Het is fijn om even volledige aandacht voor mijzelf, en alles wat er speelt te hebben.
x
Lees verder
De ruimte van Laura is heel warm en sfeervol ingericht waardoor ik mij gelijk op mijn gemak voelde. Ondanks dat ik het spannend vond voelde ik na de intake een bepaalde opluchting dat ik de eerste stap had gezet. De afwisseling tussen gesprekken en oefeningen die ik thuis ook kon doen heeft mij heel erg geholpen in mijn eigen proces.
x
Lees verder
Ik ben zo blij dat ik Laura heb ontmoet. Een rustige, maar kundige dame die écht luistert en alle tijd neemt om te onderzoeken wat er bij je speelt. Door haar open houding voelde ik me veilig om alles te delen wat er in mij omgaat. Laura wist mij op een liefdevolle, maar doortastende manier te begeleiden in een moeilijke periode van mijn leven.
Previous
Volgende

Therapie vanuit een holistische 'bril'

In de huidige maatschappij zijn we verdeeld in eilandjes: een specialist voor dit, een voedingscoach voor dat, en een psycholoog voor zus. En vaak willen we liever niet op elkaars eilandje komen, wat begrijpelijk is. Maar wie kijkt er met jou mee als je het idee hebt dat jouw klachten een samenhang hebben? Als je merkt dat de spanning echt in je lichaam gaat zitten, kun je wel naar een goede fysiotherapeut gaan. Maar als de ‘boosdoener’ nog steeds in jouw leven rondzweeft, is het echt nodig om die aan te pakken. Anders blijf je elke week terugkomen bij de fysiotherapeut.

Vanwege mijn achtergrond in het ziekenhuis heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat de reguliere en complementaire zorg samenwerken. Ik geloof echt in de kracht van beide werelden. Maar soms staan ze te ver uit elkaar, en is het voor jou als cliënt of patiënt ingewikkeld om de juiste zorg te krijgen die echt duurzame verandering in je leven brengt. Soms is het fijn als er iemand meekijkt naar het hele plaatje. En dat is eigenlijk wat holistisch werken betekent.

Holistisch komt van het Griekse woord ‘Holos’, wat ‘geheel’ of ‘allesomvattend’ betekent. Holistisch werken met mensen betekent voor mij dat je naar de mens als geheel kijkt. Wij hebben allemaal vijf holistische niveaus die nauw met elkaar samenwerken:

  1. Fysiek (lichamelijk)
  2. Mentaal (gedachten, overtuigingen)
  3. Emotioneel (emoties, gevoelens)
  4. Energetisch (energiehuishouding, grenzen)
  5. Spiritueel (jouw systeem, dieper niveau van klacht, jouw essentie)

Alle niveaus zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend. Een verandering op één niveau beïnvloedt alle andere niveaus. Zo kan een klacht die tot uiting komt op het ene niveau (bijvoorbeeld terugkerende hoofdpijn) niet alleen een fysieke oorzaak hebben, maar ook het gevolg zijn van een emotionele blokkade (bijvoorbeeld onverwerkte emoties). Daarom kijk ik altijd naar het geheel.

Als holistisch therapeut kan ik je helpen om deze verbindingen te zien en te begrijpen, en om aan de slag te gaan met het herstellen van evenwicht op alle niveaus van jouw welzijn. Samen kunnen we werken aan duurzame verandering en aan een leven dat in balans is, waarbij je niet alleen symptomen behandelt, maar ook de onderliggende oorzaken aanpakt. Als je op zoek bent naar een benadering die verder gaat dan alleen symptoombestrijding en diepgaandere veranderingen in je leven mogelijk maakt, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Veelgebruikte methodieken

✔ Systemisch werk / opstellingen

✔ Het holistisch kompas

✔ EFT (emotional freedom technique)

✔ Sedona methode (loslaatmethode)

✔ Acceptance & Commitment therapy (ACT)

✔ Reiki

✔ Innerlijk kind werk

✔ Rouw- en verliesbegeleiding

*Holistische therapie is niet bedoeld als vervanging voor acute medische interventie. Bezoek altijd eerst een specialist bij ziekte, terugkerende fysieke klachten. *

Is dit wat voor jou?

Ben je er aan toe om jezelf te ontwikkelen? Om jezelf nog beter te leren kennen en te weten wat er allemaal speelt in jou? Met oude pijnen aan de slag te gaan en te leren hoe je jezelf op de eerste plek kunt zetten?

Ik zie therapie echt als een vorm van zelfontwikkeling. Dit kan heel fijn zijn als je vastloopt, maar ook als je het gevoel hebt dat je jezelf beter wilt leren kennen. Ik ondersteun je met liefde in dit proces.

Ik heb ervaring met de onderstaande themas’s.

✔ Ziekte*, rouw en (levend) verlies.

✔ Chronische fysieke klachten*, vermoeidheid.

✔ Burn-out en spanningsklachten.

✔ Zelfliefde en zelfacceptatie.

Praktijkvoorbeeld

Als je hoofdpijn hebt omdat je net je hoofd gestoten hebt is de oorzaak duidelijk en verdwijnen de klachten vaak vanzelf weer. Als je vaak hoofdpijn hebt zonder duidelijk ‘letsel’ dan kan het zijn dat er op een ander (holistisch) niveau iets uit balans is. Het kan zijn dat je veel spanning vasthoud doordat je structureel over je grens gaat, dit veroorzaakt op energetisch niveau een lek, zorgt voor toenemende spanning in het lichaam en zo ook een verhoogde spierspanning. De hoofdpijn is dan wel op fysiek niveau te verklaren, maar daar zit niet de oplossing in. Je kunt een paracetamol nemen zodat je weer verder kunt met al je taken, maar je zult merken dat de klachten je blijven achtervolgen. Als je ze blijft negerern kan het ook zijn dat je lichaam je steeds duidelijkere signalen gaat geven en dat kan veel meer gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat je leert te luisteren naar je lichaam en langdurige klachten aanpakt. 

Wat kun je verwachten?

In mijn behandelingen combineer ik intuïtief werken met verschillende behandelmethoden. Met mijn intuïtieve aanpak voel ik tijdens elke sessie precies aan wat jij op dat moment nodig hebt voor optimale groei en heling. Ik heb eerder veel met protocollen gewerkt en als ik iets heb geleerd is dat niemand echt in zon plan te gieten is. We zijn allemaal uniek met onze eigen ‘rugtas’ en aanpak. 

Veel cliënten ervaren aanvankelijk wat spanning wanneer ze aan zichzelf gaan werken. Soms kan deze spanning leiden tot overmatig praten of het vasthouden aan alledaagse problemen, terwijl de echte oorzaak van hun klachten vaak dieper ligt. Op dat moment zit je nog te veel in je hoofd en is het moeilijker om te voelen wat er echt speelt. Daarom beginnen we elke sessie met een ontspanningsoefening, zodat we vanuit een staat van rust en openheid kunnen werken.

Het hart van mijn aanpak ligt in de kracht van het gesprek. We gaan samen in gesprek en ik integreer gesprekstechnieken met effectieve behandelvormen zoals lichaamswerk, visualisaties en systemisch werk. Hierdoor kunnen we niet alleen de oppervlakkige problemen aanpakken, maar ook de dieperliggende oorzaken van jouw klachten verkennen en transformeren.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek van 1,5 uur verkennen we alle aspecten van jouw leven en identificeren we samen jouw specifieke hulpvraag voor de komende sessies.

De vervolgsessies duren 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van de behandeling die we uitvoeren. Dit biedt ons voldoende tijd om samen te werken aan jouw persoonlijke groei. 

*Holistische therapie is niet bedoeld als vervanging voor acute medische interventie. Bezoek altijd eerst een specialist bij ziekte, terugkerende fysieke klachten. *

Veelgestelde vragen

Na een korte kennismaking van 15 minuten plannen wij samen een intakegesprek. In dit gesprek ga ik samen met jou onderzoeken wat jouw hulpvraag is.  Vervolgens gaan wij samen een plan bespreken en zal ik jou adviseren over het geschatte aantal sessies. Elke sessie zal anders worden ingevuld en is afgestemd op jouw hulpvragen. Soms blijk je nog wat meer ondersteuning nodig te hebben, dan plannen we gerust nog een extra afspraak in. 

Een intake duurt 1 tot 1,5 uur. Een vervolgafspraak duurt gemiddeld 1 uur. 

Vanaf eind 2024 kun je vanuit de aanvullende verzekering vergoeding krijgen voor de therapie. 

Dit bespreken wij samen in het intake gesprek en dit is afhankelijk van jouw situatie en jouw hulpvragen. 

Absoluut. Ik heb een geheimhoudingsplicht en dat betekent dat alles wat wij bespreken ook tussen ons blijft. Als ik wil overleggen met een derde partij zal ik hier altijd schriftelijk jouw toestemming voor vragen. 

Dit kan door te mailen naar info@laura-visser.nl of te bellen op werkdagen van 09:00-17:00 naar 0642531439

Een sessie kost €84,-. Het maakt niet uit of het een intake of een vervolgafspraak betreft. De ene keer zal de afspraak iets langer duren en soms zijn wij eerder klaar. Een kennismakingsgesprek is gratis

Ja, EFT is een hele effectieve methode om trauma’s uit jouw systeem te krijgen. Ik combineer dit met lichaamswerk, de sedonamethode en ontspanningsoefeningen zodat je echt weer rust in jouw systeem zult krijgen. Daarnaast werk ik samen met praktijk Vita Mea, mocht het nodig zijn kun je tijdens ons traject bij haar terecht voor een EMDR sessie. 

Het is belangrijk dat je een klik voelt met jouw therapeut. Om deze reden is het kennismakingsgesprek altijd gratis. Dit duurt ongeveer 15 minuten en op deze manier kunnen wij elkaar al een beetje beter leren kennen. 

Mijn praktijk is gevestigd in Holistisch Centrum Lelystad. Het adres is Kolkweg 20-36. Je kunt gewoon parkeren voor de deur.

Kom je met het OV? Dan kun je vanaf Lelystad Station de bus (nr. 1) richting Lelystad Haven nemen en uitstappen bij Bouwweg. Dan ben je er in een kwartiertje.