Holistische Therapie

Leer surfen op de golven van het leven

365 dagen gelukkig, daar geloof ik niet in. In het leven kunnen dingen gebeuren die je flink onderuit schoppen, denk aan ziekte, verlies van een dierbare of een burn-out. Ik geloof wel in een juiste balans tussen draagkracht en draaglast. Bij ingrijpende gebeurtenissen kan het lastig zijn om zelfstandig deze balans te herstellen. Dan is het fijn om te kunnen praten over jouw situatie en samen te onderzoeken wat er nodig is om meer balans te ervaren.

Soms is er niet één specifieke aanleiding maar merk je al langer dat je niet helemaal lekker in je vel zit.  Uit deze negatieve gevoelens en gedachten kun je uiteindelijk veel halen. Het kan een signaal zijn van je lichaam dat je niet het juiste pad bewandeld, of structureel over je grenzen gaat. Dit besef is vaak veel te spannend en daardoor blijven mensen te lang hangen op een plek die eigenlijk niet meer past. Rigoreuze veranderingen zijn praktisch niet altijd haalbaar, maar kleine veranderingen kunnen al veel doen. In dit proces zal ik jou ondersteunen en begeleiden zodat jij jouw leven weer kunt gaan leven op jouw voorwaarden.

Wat is holisme?

Het woord Holistisch komt van het Griekse woord ‘Holos’, wat geheel / allesomvattend betekend.  Holistisch werken met mensen betekent voor mij dat je naar de mens in het geheel kijkt. Wij hebben allemaal 5 holistische niveaus die heel nauwkeurig met elkaar samenwerken. 

 • Fysiek (lichamelijk)
 • Mentaal (gedachten, overtuigingen) 
 • Emotioneel (emoties, gevoelens)
 • Energetisch (je energiehuishouding, je grenzen)
 • Spiritueel (jouw systeem, dieper niveau van klacht, jouw essentie)

Alle niveaus zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continue. Het één kan niet zonder het ander en een verandering op één niveau beïnvloedt alle andere niveaus. Zo kan het ook zijn dat een klacht die tot uiting komt op het ene niveau (bijvoorbeeld terugkerende hoofdpijn) niet de oorzaak in het fysieke systeem heeft, maar een gevolg is van een emotionele blokkade (bijvoorbeeld onverwerkte emoties). Daarom kijk ik altijd naar het gehele plaatje. 

Praktijkvoorbeeld

Als je hoofdpijn hebt omdat je net je hoofd gestoten hebt is de oorzaak duidelijk en verdwijnen de klachten vaak vanzelf weer. Als je vaak hoofdpijn hebt zonder duidelijk ‘letsel’ dan kan het zijn dat er op een ander (holistisch) niveau iets uit balans is. Het kan zijn dat je veel spanning vasthoud doordat je structureel over je grens gaat, dit veroorzaakt op energetisch niveau een lek, zorgt voor toenemende spanning in het lichaam en zo ook een verhoogde spierspanning. De hoofdpijn is dan wel op fysiek niveau te verklaren, maar daar zit niet de oplossing in. Je kunt een paracetamol nemen zodat je weer verder kunt met al je taken, maar je zult merken dat de klachten je blijven achtervolgen. Als je ze blijft negerern kan het ook zijn dat je lichaam je steeds duidelijkere signalen gaat geven en dat kan veel meer gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat je leert te luisteren naar je lichaam en langdurige klachten aanpakt. 

Welke methodieken zul je tegenkomen?

 • Diverse gesprekstechnieken, cognitieve gedragstherapie en Acceptance & Commitment therapy (ACT)
 • EFT (emotional freedom technique) 
 • Sedona methode (loslaatmethode)
 • Reiki
 • Innerlijk kind werk
 • Systemisch werk / opstellingen
 • Rouw- en verliesbegeleiding

Wat kun je verwachten?

In de behandelingen combineer ik het intuïtief werken met verschillende behandelvormen. Met intuïtief werken bedoel ik dat ik in elke sessie aanvoel wat er op dat moment nodig is. De meeste cliënten vinden het soms (onbewust) ook best spannend om met zichzelf aan de slag te gaan. Dan kan het zijn dat je dit gaat verbloemen door heel veel te praten, of erg in de ‘alle daagse problematiek te bijven’ terwijl de oorzaak van jouw klachten voortkomen uit een dieper liggende overtuiging. Je zit op dat moment nog te hoog in je energie en kan dan moeilijker voelen wat er écht speelt. Door te starten met een ontspanningsoefening kun je vanuit rust en openheid aan de slag. De basis voor elke sessie is samen in gesprek gaan, vanuit daar combineer ik gesprekstechnieken met behandelvormen zoals lichaamswerk, visualisaties en systemisch werk. 

Een intakegesprek duurt 1,5 uur en hierin gaan we alle niveau’s en al jouw leefgebieden bij langs om te onderzoeken wat er nu speelt. Als het lukt stellen wij samen jouw hulpvraag op voor de komende sessies. 

De sessies die daar op volgen duren 1 tot 1,5 uur. Dit is afhankelijk van de behandeling die er wordt gegeven. 

Voor wie en wanneer?

Ben je er aan toe om jezelf te ontwikkelen? Om jezelf nog beter te leren kennen en te weten wat er allemaal speelt in jou? Met oude pijnen aan de slag te gaan en te leren hoe je jezelf op de eerste plek kunt zetten? Ik zie therapie echt als een vorm van zelfontwikkeling. Dit kan heel fijn zijn als je vastloopt, maar ook als je het gevoel hebt dat je jezelf beter wilt leren kennen. Ik ondersteun je met liefde in dit proces. Ik heb ervaring met de onderstaande themas’s.
 • Ziekte*, rouw en (levend) verlies.
 • Chronische fysieke klachten*, vermoeidheid.
 • Burn-out en spanningsklachten.
 • Zelfliefde en zelfacceptatie.

*Holistische therapie is niet bedoeld als vervanging voor acute medische interventie. Bezoek altijd eerst een specialist bij ziekte, terugkerende fysieke klachten. *

Veelgestelde vragen

Na een korte kennismaking van 15 minuten plannen wij samen een intakegesprek. In dit gesprek ga ik samen met jou onderzoeken wat jouw hulpvraag is.  Vervolgens gaan wij samen een plan bespreken en zal ik jou adviseren over het geschatte aantal sessies. Elke sessie zal anders worden ingevuld en is afgestemd op jouw hulpvragen. Soms blijk je nog wat meer ondersteuning nodig te hebben, dan plannen we gerust nog een extra afspraak in. 

Een intake duurt 1 tot 1,5 uur. Een vervolgafspraak duurt gemiddeld 1 uur. 

Vanaf 2024 kun je vanuit de aanvullende verzekering vergoeding krijgen voor de therapie. 

Dit bespreken wij samen in het intake gesprek en dit is afhankelijk van jouw situatie en jouw hulpvragen. 

Absoluut. Ik heb een geheimhoudingsplicht en dat betekent dat alles wat wij bespreken ook tussen ons blijft. Als ik wil overleggen met een derde partij zal ik hier altijd schriftelijk jouw toestemming voor vragen. 

Dit kan door te mailen naar info@laura-visser.nl of te bellen op werkdagen van 09:00-17:00 naar 0642531439

Een sessie kost €84,-. Het maakt niet uit of het een intake of een vervolgafspraak betreft. De ene keer zal de afspraak iets langer duren en soms zijn wij eerder klaar. Een kennismakingsgesprek is gratis

Het is belangrijk dat je een klik voelt met jouw therapeut. Om deze reden is het kennismakingsgesprek altijd gratis. Dit duurt ongeveer 15 minuten en op deze manier kunnen wij elkaar al een beetje beter leren kennen. 

Mijn praktijk is gevestigd in Holistisch Centrum Lelystad. Het adres is Kolkweg 20-36. Je kunt gewoon parkeren voor de deur.

Kom je met het OV? Dan kun je vanaf Lelystad Station de bus (nr. 1) richting Lelystad Haven nemen en uitstappen bij Bouwweg. Dan ben je er in een kwartiertje.