Spreek het zelfhelend vermogen van jouw lichaam aan met reiki.

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die zich richt op het stimuleren van de natuurlijke helende kracht van het lichaam door middel van energieoverdracht. Het is gebaseerd op het idee dat het lichaam een energieveld heeft dat kan worden beïnvloed door de handen van een reikitherapeut.

Tijdens een reikisessie plaatst de therapeut zijn of haar handen op of nabij het lichaam van de ontvanger om energie over te brengen. Dit kan een gevoel van ontspanning, rust en welzijn teweegbrengen. Het kan ook helpen om de blokkades in het lichaam op te heffen en de stroom van energie te verbeteren, waardoor de natuurlijke helende kracht van het lichaam wordt gestimuleerd.

Voor wie is reiki geschikt?

Reiki kan een aanvulling zijn op andere vormen van heling en herstel, zoals conventionele medische behandelingen, therapie en andere alternatieve geneeswijzen. Het kan helpen om stress te verminderen, de slaap te verbeteren, de stemming te verbeteren en de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen.

Reiki kan ook helpen bij het behandelen van specifieke aandoeningen, zoals chronische pijn, angst, depressie en vermoeidheid. 

Het is belangrijk om te onthouden dat reiki geen vervanging is voor medische behandeling en dat het altijd belangrijk is om een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voor medisch advies. Als aanvulling op andere behandelingen kan reiki echter een waardevol hulpmiddel zijn op weg naar heling en herstel.

Wat kun je verwachten?

Bij een Reiki-healing kun je een diep gevoel van ontspanning en kalmte verwachten, evenals verlichting van fysieke en mentale stress en spanning. Soms brengt reiki juist datgene omhoog wat je (soms onbewust) onderdrukt. De behandeling begint met een kort gesprek om eventuele vragen te beantwoorden en jouw behoefte in kaart te brengen. 

Tijdens de behandeling blijft je volledig gekleed en ligt je op een comfortabele tafel. Door midden van handoplegging plaats ik mijn handen zachtjes op verschillende delen van het lichaam van de cliënt, beginnend bij het hoofd en werkend naar beneden naar de voeten. De Reiki-beoefenaar kan ook enige tijd op specifieke gebieden blijven om de energiebalans te herstellen en blokkades op te heffen. Uiteraard in toestemming met jou, waarbij intieme gebieden worden gemeden. Sommige mensen vinden keel / buik opleggingen ook niet prettig. Dit kun je vooraf ook aangeven. Reiki werkt namelijk ook als de handen zo’n 2cm van het lichaam afgehouden worden. 

Je kunt sensaties ervaren zoals warmte, tintelingen of ontspanning. Sommige mensen vallen zelfs in slaap tijdens een Reiki-behandeling.

Reiki is een zeer ontspannende en niet-invasieve behandeling en kan worden gebruikt om verschillende aandoeningen en klachten te behandelen, waaronder stress, angst, pijn, slaapproblemen en meer. Het kan ook worden gebruikt als een aanvulling op andere behandelingen en therapieën, uiteraard in overleg met jouw behandelaar. Het doel van Reiki is om het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te bevorderen en het lichaam te helpen terug te keren naar een staat van balans en harmonie. 

*Holistische therapieën zijn niet bedoeld als vervanging voor acute medische interventie. Bezoek altijd eerst een specialist bij ziekte, terugkerende fysieke klachten. * 

Veelgestelde vragen

Na een korte introductie + intake mag je op de tafel gaan liggen. Ik stem het gebruik van etherische olie en kristallen af op jouw behoefte. 

Een reiki behandeling duurt 1 tot 1,5 uur. 

Dit bespreken wij samen in het eerste gesprek en dit is afhankelijk van jouw situatie en jouw hulpvragen. 

Dit kan door te mailen naar info@laura-visser.nl of te bellen op werkdagen van 09:00-17:00 naar 0642531439

Een losse reiki behandeling van 1,5 uur kost €94,-. 

Het is belangrijk dat je een klik voelt met jouw therapeut. Om deze reden is het kennismakingsgesprek altijd gratis. Dit duurt ongeveer 15 minuten en op deze manier kunnen wij elkaar al een beetje beter leren kennen. 

Mijn praktijk is gevestigd in Holistisch Centrum Lelystad. Het adres is Kolkweg 20-36. Je kunt gewoon parkeren voor de deur.

Kom je met het OV? Dan kun je vanaf Lelystad Station de bus (nr. 1) richting Lelystad Haven nemen en uitstappen bij Bouwweg. Dan ben je er in een kwartiertje.