Laura Visser

Mijn naam is Laura Visser, dat wist je waarschijnlijk al door mijn website aan te klikken. Ik werk als branding en lifestyle fotograaf door heel Nederland. Mijn ideale klant? Oprechte mensen, of je nou een killer bedrijf hebt, met start met je onderneming of misschien wel opzoek bent naar een fotograaf voor jouw familieshoot dat maakt niet uit. Met elke klant zoek ik naar een fijne klik om samen een deep-dive te maken in een creatief proces. Ik word echt heel blij van oprechte beelden, mij zie je weinig in een studio eerder lekker buiten of bij mensen thuis. Hoe minder poespas hoe beter. Al geniet ik er wel van om af en toe met stylisten en makeup artists te werken. Dat maakt het net even af. De mensen waarmee ik werk zijn toch meestal mensen die bewust leven, interesse hebben in zelfontwikkeling en open minded zijn. Zowel zakelijks als prive kom ik dit veel tegen, waarschijnlijk omdat ik hier zelf ook veel mee bezig ben. Ik hou van zelfontwikkeling! 

Ontstaan van mijn bedrijf

Al vanaf kleins af aan ben ik met mijn camera’s in de weer. Zo begon ik op de basisschool met een kleine digitale camera en organiseerde ik de meest afschuwelijke fotoshoots met vriendinnen. De camera ging overal mee naartoe! Tot ik op de Hogeschool van Amsterdam kwam en ik voor een studiereis naar Marokko ging, toen werd het wel echt tijd voor een upgrade. En zo ging ik met mijn welverdiende spaargeld naar de Mediamarkt. Ik kocht een Canon Eos 1300D met giga zoomlens. Het vastleggen van deze reis en vooral de mensen daar gaf mijn zo’n heerlijk gevoel. Deze camera is jarenlang overal mee naar toe geweest, en al zeg ik het zelf, ik heb hiermee echt hele toffe beelden geschoten. De laatste bestemming van mijn trouwe Canon was Tanzania, waar ik drie maanden verbleef. Ik heb hier ontzettend veel gefotografeerd, en dit was ook het moment dat ik besloot hier meer mee te willen doen. Dus ik heb mijn trouwe Canon ingeruild voor de Sony A7R2 (en inmiddels een Sony A7iii erbij!). Het duurde niet lang voordat ik de eerste aanvragen binnen kreeg uit mijn netwerk. Toen het balletje eenmaal ging rollen kreeg ik het steeds drukker. Deze aanvragen gaven mij het zetje om alles officieel te maken. Zodoende werk ik nu als fotograaf en breidt mijn bedrijf zich steeds verder uit! 

Maatschappelijk werk

Vanaf 1 februari 2022 werk ik fulltime als ondernemer. Maar alleen fotografie? Nope, ik heb nog zoveel meer interesses. Zo ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker in de revalidatiegeneeskunde (Merem en AMC) en heb tot 1 februari gewerkt als medisch maatschappelijk werker waarbij ik mensen bij hun revalidatie in het ziekenhuis heb begeleid. Deze baan heeft mij veel gebracht, ik heb veel gezien, veel verhalen gehoord. En coaching / therapie is iets wat ik ook binnen mijn eigen bedrijf wil gaan doen. 

Ik ben iemand die altijd ondernemend is geweest. Mensen die mij goed kennen weten dat ik nooit met een ding tegelijk bezig ben. Ik ben ondernemend en houd van dynamiek. Dit richt zich bij mij veelal naar binnen. Ik vind persoonlijke ontwikkeling onwijs belangrijk. Ik verdiep mij in ayurveda, holistisch leven en duurzaamheid. Ik ga regelmatig naar een retreat en ik schrijf blogs over deze thema’s, dit lees je op mijn andere website groenebubbel.nl. 

Daarnaast ben ik samen met mijn moeder Lydia, gestart met The Conscious Store. Een platform voor verbinding, bewustwording en zelfontwikkeling.