Wie ben ik?

Mijn naam is Laura Visser. Ik ben geboren en getogen in Lelystad. Ik woon (nog steeds) in Lelystad met mijn vriend Tom waarmee ik al vanaf 2013 samen ben. Ik ben een echte dierenvriend, ik ben opgegroeid met katten en honden en het liefst heb ik dieren om mij heen. Ik ben graag in de natuur maar ik ben ook meerdere keren per week te vinden in het zwembad. Ik heb een dynamisch leven. De ene dag werk ik in de praktijk waar ik therapiesessies begeleid, en de andere dag ben ik op pad met mijn camera. Heerlijk die afwisseling! 

Mijn verhaal

Mensen die mij kennen weten dat ik een bezige bij ben. Enerzijds rustig en kalm, maar toch altijd op zoek naar nieuw avontuur. Het ondernemerschap biedt mij de vrijheid die ik nodig heb om mijn creatieve brein alle ruimte te geven. Ik had als kind al veel hobby’s, uren bezig met nail-art, clubjes oprichten en toen ik wat ouder werd, fotografeerde ik graag.

Toen ik ging studeren hoefde ik niet lang na te denken wat ik ging doen. Ik wilde mensen begeleiden bij hun persoonlijke processen. In mijn 4-jarige HBO-opleiding tot maatschappelijk werker heb ik mijzelf hierin ontwikkeld tot beroepsprofessional. Tijdens mijn studie fotografeerde ik al veel als hobby. In mijn laatste jaar kwamen deze 2 samen. Ik mocht voor mijn minor naar Tanzania, waar ik meewerkte aan een project voor vrouwenrechten en preventie van vrouwenbesnijdenis. Als fotograaf kon ik helpen om meer beeldmateriaal te verzamelen en zo ook via social media meer bewustwording te creëren over dit thema.

Na mijn opleiding ben ik gaan werken als ambulant coach en casemanager, later als medisch maatschappelijk werker. Een droom die uitkwam. Toen ik hoorde van de functie medisch maatschappelijk werk, wist ik gelijk dat ik dit wilde gaan doen. Op mijn 21e begon ik met werken in een revalidatiecentrum, het voelde als een sprong in het diepe want van veel ziektebeelden had ik nog niet eerder gehoord. Gelukkig had ik een fijn team en leerde ik snel. Dit heb ik altijd met heel veel plezier gedaan, als ik ooit weer een baan erbij zou willen, is dit waarschijnlijk weer iets in de revalidatie.

Maar toen gebeurde er iets vervelends in mijn leven waardoor ik mijzelf niet meer herkende. Het verlies van een dierbare terwijl ik ver van huis was, en bij terugkomst weer in de westerse ratrace. Van Slow-Living in Afrika begon ik mijn afstudeerscriptie, werkte daarnaast al fulltime als maatschappelijk werker en had een druk sociaal leven. Ik voelde steeds meer spanning en verdriet en begon op te kijken tegen alle dagelijkse activiteiten die ik moest doen. Ik besloot naar de huisarts te gaan voor advies. Na 5 minuten stond ik weer buiten met het label: depressie, ‘want anders mocht ik niet naar een psycholoog’.

Dat was de start van mijn reis naar bewustwording. Ik voelde heel sterk dat ik het heft in eigen handen wilde nemen. Ik merkte al gauw dat de GGZ niet kon bieden waar ik naar zocht; de lange wachttijden en de bureaucratie vond ik niks, ik zag het in mijn werk allemaal gebeuren. Uiteindelijk kwam ik bij een alternatieve psycholoog terecht waar ik kennismaakte met oosterse geneeswijzen en lichaamsgericht werk. Omdat ik zelf ook werkzaam was in de gezondheidszorg, vond ik het ook super interessant en ben ik me er vanaf 2018 steeds meer in gaan verdiepen. Ik zou nog uren kunnen schrijven over mijn lessen, alles wat ik gevolgd en geleerd heb. Maar dan wordt het wel een erg lang verhaal. Inmiddels voel ik me weer fijn en happy, en ik ben nog lang niet uitgeleerd! Ik geloof heel erg in het beste van beide werelden, de medische/westerse wereld en de oosterse/alternatieve wereld. Het een is niet beter dan het ander. Maar ik geloof wel dat wij in Nederland steeds makkelijker en sneller medicatie krijgen voor fysieke klachten die wellicht een heel andere onderliggende oorzaak hebben.

Terug naar de fotografie: Een van de hobby’s die ik weer oppakte toen ik niet lekker in mijn vel zat was…; fotografie. Ik ben me hier tijdens mijn werk steeds meer in gaan verdiepen en van het een kwam het ander. Ik kreeg via via nieuwe aanvragen, investeerde mijn inkomsten in professionele apparatuur en heb inmiddels een fulltime fotografie- (en coaching-)bedrijf met een eigen praktijkruimte + fotostudio.

Ik heb uiteindelijk eind 2021 besloten om volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan en van daaruit op een holistische wijze mensen te begeleiden in hun proces. Of dit nou is met therapie of met fotografie. Beide kunnen hier een hele mooie tool in zijn.

Ook heb ik vanaf maart 2022 samen met mijn moeder Lydia een eigen pand waarin wij therapie, fotografie en workshops geven. Als aanvulling op onze diensten verkopen wij producten in onze winkel The Conscious Store.

Mijn achtergrond

Holistisch Therapie en coaching

Vanaf 2022 ben ik begonnen met de opleiding tot holistisch therapeut. Ik combineer nu mijn ervaring vanuit de medische wereld en de praktische hulpverlening met lichaamsgericht werk binnen mijn praktijk. 

Medisch maatschappelijk werk en pijnconsulent

Ik heb gewerkt als medisch maatschappelijk werker bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Amsterdam UMC en het Revalidatiecentrum Merem. Daarnaast heb ik gewerkt als pijnconsulent. Ik ben ben ervaren in het begeleiden van mensen met chronische pijnklachten. 

Casemanagment en persoonlijke begeleiding

Ik heb 5 jaar ervaring als ambulant begeleider en casemanager dagbesteding vanuit de gemeente Lelystad.

Lifestyle en branding fotografie

Vanaf 2020 werk ik als fotograaf binnen mijn eigen bedrijf. Ik heb zeer uiteenlopende opdrachten, van trouwfotografie tot een zakelijke reportage. 

MIJN VISIE

Ik leef en werk vanuit een holistische visie. Deze term ben je vast al vaak tegengekomen op mijn site.

Holistisch werken met mensen betekent voor mij dat je naar de mens in zijn geheel kijkt. Simpel gezegd is holistisch werken kijken met een bredere blik naar een situatie. In mijn geval de mens. Wij hebben allemaal vijf holistische niveaus die heel nauwkeurig met elkaar samenwerken.

  1. Fysiek (lichamelijk)
  2. Mentaal (gedachten, overtuigingen)
  3. Emotioneel (emoties, gevoelens)
  4. Energetisch (je energiehuishouding, je grenzen)
  5. Spiritueel (jouw systeem, dieper niveau van klacht, jouw essentie)

Alle niveaus zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. Het één kan niet zonder het ander en een verandering op één niveau beïnvloedt alle andere niveaus. Zo kan het ook zijn dat een klacht die tot uiting komt op het ene niveau (bijvoorbeeld terugkerende hoofdpijn) niet de oorzaak in het fysieke systeem heeft, maar een gevolg is van een emotionele blokkade (bijvoorbeeld onverwerkte emoties). Daarom kijk ik altijd naar het geheel.