Mijn verhaal

Mensen die mij kennen weten dat ik een bezig bijtje ben. Enerzijds rustig en kalm, maar toch altijd opzoek naar nieuw avontuur. Het ondernemerschap biedt mij de vrijheid die ik nodig heb om mijn creatieve brein alle ruimte te geven. Ik had als kind al veel hobby’s, uren met nail-art bezig, clubjes oprichten en toen ik wat ouder werd fotografeerde ik graag.

Toen ik ging studeren hoefde ik niet lang na te denken wat ik ging doen. Ik wilde mensen begeleiden bij hun persoonlijke processen. In mijn 4-jarige HBO opleiding tot maatschappelijk werker heb ik mijzelf hierin ontwikkeld tot beroepsprofessional.  Tijdens mijn studie fotografeerde ik al veel als hobby. In mijn laatste jaar kwamen deze 2 samen. Ik mocht voor mijn minor naar Tanzania waar ik meewerkte aan een project voor vrouwenrechten en preventie van vrouwenbesnijdenis. Als fotograaf kon ik helpen om meer beeldmateriaal te verzamelen en zo ook via social media meer bewustwording te creëren over dit thema. 

Na mijn opleiding ben ik gaan werken als ambulant coach en casemanager, later als medisch maatschappelijk werker. Een droom die uitkwam. Toen ik wist van de functie medisch maatschappelijk werk wist ik gelijk dat ik dit wilde gaan doen. Op mijn 21e begon ik met het werken in een revalidatiecentrum, het voelde als een sprong in het diepe want van veel ziektebeelden had ik nog niet eerder gehoord. Gelukkig had ik een fijn team en leerde ik snel. Dit heb ik altijd met heel veel plezier gedaan, áls ik ooit weer een baan erbij zou willen is dit waarschijnlijk weer iets in de revalidatie.

Maar toen gebeurde er iets vervelends in mijn leven waardoor ik mijzelf niet meer herkende. Het verlies van een dierbare terwijl ik ver van huis was, en bij terugkomst weer in de Westerse Ratrace. Van Slow-Living in Africa begon ik mijn afstudeerscriptie, werkte daarnaast al fulltime als maatschappelijk werker en had een druk sociaal leven. Ik voelde steeds meer spanning en verdriet en begon op te kijken tegen alle daagse activiteiten die ik moest doen. Ik besloot naar de huisarts te gaan voor advies. Na 5 minuten stond ik weer buiten met het label; depressie, ‘want anders mocht ik niet naar een psycholoog’.

Dat was de start van mijn reis naar bewustwording. Ik voelde heel sterk dat ik het heft in eigen handen wilde nemen. Ik merkte al gauw dat de GGZ niet kon bieden waar ik naar zocht, de lange wachttijden en de bureaucratie vond ik niks, ik zag het in mijn werk allemaal gebeuren. Uiteindelijk kwam ik bij een alternatieve psycholoog terecht waar ik kennis maakte met oosterse geneeswijze en lichaamsgericht werk. Omdat ik zelf ook werkzaam was in de gezondheidszorg vond ik het ook super interessant en ben mij er vanaf 2018 steeds meer in gaan verdiepen. Ik zou nog uren kunnen schrijven over mijn lessen, alles wat ik gevolgd en geleerd heb. Maar dan wordt het wel een erg lang verhaal. Inmiddels voel ik mij weer fijn en happy, en ik ben nog lang niet uitgeleerd! Ik geloof heel erg in het beste van beide werelden, de medische/westerse wereld en de oosterse/alternatieve wereld. Het een is niet beter dan het ander. Maar ik geloof wel dat wij in Nederland steeds makkelijker en sneller medicatie krijgen voor fysieke klachten die wellicht een heel andere onderliggende oorzaak hebben. 

Terug naar de fotografie: Een van de hobby’s die ik weer oppakte toen ik niet lekker in mijn fel zat was….; fotografie. Ik ben mij hier tijdens mijn werk steeds meer in gaan verdiepen en van het een kwam het ander. Ik kreeg via via nieuwe aanvragen, investeerde mijn inkomsten in professionele apparatuur en inmiddels heb ik fulltime fotografie (en coaching) bedrijf met een eigen praktijkruimte + fotostudio. 

Ik heb uiteindelijk eind 2021 besloten om volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan. en vanuit daar op een holistische wijze mensen te begeleiden in hun proces. Of dit nou is met therapie of met fotografie. Beide kunnen hier een hele mooie tool in zijn.

Ook heb ik vanaf maart 2022 samen met mijn moeder Lydia, Een eigen pand waarin wij therapie, fotografie en workshops geven. Als aanvulling op onze diensten verkopen wij producten in onze winkel The Conscious Store.

Mijn achtergrond

Holistisch Therapie en coaching

Vanaf 2022 ben ik begonnen met de opleiding tot holistisch therapeut. Ik combineer nu mijn ervaring vanuit de medische wereld en de praktische hulpverlening met lichaamsgericht werk binnen mijn praktijk. 

Medisch maatschappelijk werk en pijnconsulent

Ik heb gewerkt als medisch maatschappelijk werker bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Amsterdam UMC en het Revalidatiecentrum Merem. Daarnaast heb ik gewerkt als pijnconsulent. Ik ben ben ervaren in het begeleiden van mensen met chronische pijnklachten. 

Casemanagment en persoonlijke begeleiding

Ik heb 5 jaar ervaring als ambulant begeleider en casemanager dagbesteding vanuit de gemeente Lelystad.

Lifestyle en branding fotografie

Vanaf 2020 werk ik als fotograaf binnen mijn eigen bedrijf. Ik heb zeer uiteenlopende opdrachten, van trouwfotografie tot een zakelijke reportage. 

Ontstaan van mijn bedrijf

Al vanaf kleins af aan ben ik met mijn camera’s in de weer. Zo begon ik op de basisschool met een kleine digitale camera en organiseerde ik de meest afschuwelijke fotoshoots met vriendinnen. De camera ging overal mee naartoe! Tot ik op de Hogeschool van Amsterdam kwam en ik voor een studiereis naar Marokko ging, toen werd het wel echt tijd voor een upgrade. En zo ging ik met mijn welverdiende spaargeld naar de Mediamarkt. Ik kocht een Canon Eos 1300D met giga zoomlens. Het vastleggen van deze reis en vooral de mensen daar gaf mijn zo’n heerlijk gevoel. Deze camera is jarenlang overal mee naar toe geweest, en al zeg ik het zelf, ik heb hiermee echt hele toffe beelden geschoten. De laatste bestemming van mijn trouwe Canon was Tanzania, waar ik drie maanden verbleef. Ik heb hier ontzettend veel gefotografeerd, en dit was ook het moment dat ik besloot hier meer mee te willen doen. Dus ik heb mijn trouwe Canon ingeruild voor de Sony A7R2 (en inmiddels een Sony A7iii erbij!). Het duurde niet lang voordat ik de eerste aanvragen binnen kreeg uit mijn netwerk. Toen het balletje eenmaal ging rollen kreeg ik het steeds drukker. Deze aanvragen gaven mij het zetje om alles officieel te maken. Zodoende werk ik nu als fotograaf en breidt mijn bedrijf zich steeds verder uit! 

MIJN VISIE

Ik leef en werk vanuit een holistische visie. Deze term ben je vast al vaak tegen gekomen op mijn site.

Holistisch werken met mensen betekent voor mij dat je naar de mens in het geheel kijkt. Simpel gezegd is holistisch werken kijken met een bredere bril naar een situatie. In mijn geval de mens. Wij hebben allemaal 5 holistische niveaus die heel nauwkeurig met elkaar samenwerken. 

  • Fysiek (lichamelijk)
  • Mentaal (gedachten, overtuigingen) 
  • Emotioneel (emoties, gevoelens)
  • Energetisch (je energiehuishouding, je grenzen)
  • Spiritueel (jouw systeem, dieper niveau van klacht, jouw essentie)

Alle niveaus zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continue. Het één kan niet zonder het ander en een verandering op één niveau beïnvloedt alle andere niveaus. Zo kan het ook zijn dat een klacht die tot uiting komt op het ene niveau (bijvoorbeeld terugkerende hoofdpijn) niet de oorzaak in het fysieke systeem heeft, maar een gevolg is van een emotionele blokkade (bijvoorbeeld onverwerkte emoties). Daarom kijk ik altijd naar het gehele plaatje.